Özel bir tur şirketi, 150 kişilik hacı kafilesini bu sene Kudüs üzerinden götürecek. Şirket yetkilisi Yakup Ayaz, bu sene hacı adaylarını ecdad topraklarından Medine'ye götürmek istediklerini belirterek, "Filistin’de Mescid’i Aksa, Eriha, Beytül Lahim, El Halil şehri, Ölü deniz, Ağlama Duvarı, Doğuş Kilisesi gibi yerleri ziyaret edeceğiz." dedi

Özel tur yetkilisi Yakup Ayaz, bir grup hacı adayını ilk önce Ürdün oradan da Filistin Mescidi Aksa ziyaretlerinden sonra Medine-i Münevvere'ye ve Mekke'ye götüreceklerini söyledi. Ayaz, "Bu sene biz ilk olarak başlattık. Daha önce Medine’ye uçuyorduk. İstedik ki ecdat toprakları yani Filistin ve oradaki Mescidi Aksa ziyareti çok önemli. Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesi. Hacılarımızın geçmişte ziyaret ettikleri o toprakları hep birlikte ziyaret edelim. Rabbim bunu nasip etti. İnşallah bu sene hacılarımızda oraları ziyaret ettikten sonra Medine’yi Münevvere'ye intikal edeceğiz." dedi

HACI ADAYLARI, AĞLAMA DUVARINI DA ZİYARET EDECEK

İlk kez böyle bir uyulama yapıldığını belirten Ayaz, "Bugün 150 kişi buradan gidiyor. Allah nasip ederse bundan sonra da devam edecek. Filistin’de Mescid’i Aksa, Eriha, Beytül Lahim, El Halil şehri, Ölü deniz, Ağlama Duvarı, Doğuş Kilisesi gibi yerleri ziyaret edeceğiz. Orada on civarında peygamber var onları da ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Bütün Müslümanlara dua edeceğini belirten hacı adayı İkram Gültepe de "Allah herkese nasip etsin. Tüm insanlara dua etmeye çalışacağım. Allah herkese nasip etsin. Bu terör belasından, dua edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hacı adaylarından 81 yaşındaki Osman Yücesoy ise kafilenin en yaşlı üyesi olduğunu söyledi. Yücesoy, "Tur şirketine teşekkür ediyoruz bize Mescid’i Aksa’yı ziyaret ettirecek. İnşallah Allah sizlere de nasip eder." şeklinde konuştu.