Manisa'nın Kula ilçesindeki, "Jeoparkı Keşfet" projesinde adım adım sona yaklaşılırken değişik noktalardaki yapım işleri tek tek bitiriliyor. Son olarak Sandal Divlit volkanik konisinde çalışmalara başlayan firma, yürüyüş parkuru ve volkan konisinin tırmanış platformunun inşaatına başladı. Proje kapsamında otobüs durakları, lavabo ve tuvaletler, dinlenme alanları ve seyir terasları da olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Kula Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, “Projenin temel ayaklarından birisi olan Sandal Divlit yürüyüş parkuru ve zirve yürüyüş platformları için ilk çalışmaya bugün başladık. Gerekli altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Kula merkez ve mahallelerde, yerel ekonomiyi destekleyecek çalışmalar yürütüldü. Son ayak olarak kalan ve turistlerin en çok ilgi gösterdikleri yerlerin başında gelen Sandal Mahallesi sınırları içerisinde kalan Sandal Divlit'e ilk kazma vuruldu. Rahat ve konforlu bir tırmanış sağlayacak olan çalışma sayesinde, gelen misafirlerimiz yaptıkları geziden memnun bir biçimde ayrılacaklardır.” dedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise sürdürülebilir bir ekonomi için çalışmalara hız vereceklerini belirtti. Kırsal alanların turizmden mümkün olan en üst sevide istifade etmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Başkan Tosun, “UNESCO Jeopark Ağı'na dahil olan jeopark alanı, yapılacak çalışmalarla ilerleyen süreçte çok ciddi bir noktaya taşınmış olacak. Bu çalışmaların temel noktasında, kırsal alanların turizmden daha fazla istifade etmesini sağlamak ve turizm gelirlerini mahallelere yayarak vatandaşlarımızın bu gelirden pay sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu projenin tamamlanmasının ardından ise çalışmalar hız kesmeden devam edecek ve yeni projeler hayata geçirecektir. Altyapı eksiklerinin belirli bir kısmını kapsayan bu proje sayesinde Çakırca Jeoparkevi, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir terasları, kamelyalar, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları, seyyar tuvaletler yapılacaktır. Proje bittiğinde, bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin, daha konforlu bir alanda jeoparkı keşfetmesi sağlanacaktır.” şeklinde konuştu. Yurtbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve peribacalarının daha iyi bir konumdan seyredilmesini sağlayan seyir terası ve yürüyüş yolunu da inceleyen Tosun, proje tamamlandığında yapılacak yeni alanların ve yolların talimatını verdi.