Manisa'nın Kula ilçesindeki Özel Ufuk koleji, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için bursluluk sınavı düzenledi. Sınavda başarılı olan öğrenciler, eğitim bursuyla ödüllendirilecek. 4. sınıfların katıldığı Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji derslerinden oluşan sınava katılım yoğun oldu. Öğrenciler sınavdayken velileri okul bahçesinde bekledi. Okul idarecileri, velilere çeşitli ikramlarda bulundu. Öğrencilere de birer kalemlik hediye edildi.

Özel Ufuk Koleji Müdürü Sosyal Tokuç, "Bu yıl ilçe genelindeki 13 okuldan toplam 400’e yakın öğrenci ter döktü. Beklediğimizin çok üzerinde bir katılım var. Önemli olan, başarılı öğrencilerimizin fırsat bulabilmesiydi. Rağbet gösteren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Her yıl artarak devam eden talebin, insanlarımızı memnun ettiğini görüyoruz. Okulumuzun bu yılki TEOG-1'de üç Türkiye birincisi vardı. Geçen yıllarda elde edilen TEOG derecelerimizden dolayı Kula halkı, güvenli ortam ve kaliteli eğitim diye bizi tercih ediyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnsanımız kaliteli eğitimin adresini yine değiştirmedi." dedi.

Sosyal Bilimler öğretmeni Ahmet Ülker de, "Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden sorular soruldu. Dereceye girecek öğrencilere altın, gümüş ve bronz madalya vereceğiz. İlk üçe giren öğrencilerin okullarına yazıcı, öğretmenlerine de çeyrek altın takdim edeceğiz. Sınava giren öğrenciler, sonuç bilgilerini 10 Nisan Cuma gününden itibaren okulumuzun www.kulaufuk.com adresinden öğrenilebilir. Ayrıca dereceye giren öğrencilerimiz için 18 Nisan 2015 Cumartesi günü, saat 14.00’te okulumuz konferans salonunda ödül töreni düzenlenecektir." dedi.