Manisa'nın Kula ilçe belediyesi, bölge tarımına öncü olmak ve jeotermal kaynakları verimli kullanmak maksadıyla çeşitli çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında deneysel seracılık çalışmaları ön plana çıktı. Özellikle gündelik hayatta sofralardan eksik edilmeyen ürünler üzerine çalışmalarını sürdüren belediyenin park ve bahçeler birimi, sezonun ilk ürünü olarak domates üretimine start verdi. Oluşturulan jeotermal serada organik domates üretimi yapılmaya başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kula Belediyesi Fen İşleri Park Bahçe birimi sorumlusu Selim Tekin; "Kula Belediyesi olarak jeotermal kaynağımızı en iyi biçimde nasıl değerlendirebiliriz sorusunun yanıtını arıyoruz. Bu çalışmalarımız ilerleyen dönemde Kulalı çiftçilerin başvurabileceği bir kaynak haline dönüşecek. Amacımız tamamen organik yollarla yapılan üretim ve bu üretime dayalı ekonomik kazanımın yükselmesidir" dedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da Kula'nın yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından ciddi değerlere sahip bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Bu değerleri memleket katma değerleri içerisinde yükseltmek ve Kulalı hemşehrilerimin en iyi biçimde faydalanmalarını sağlamak bizlerin öncelikli vazifesidir. Bu amaç doğrultusunda da gerekli çalışmalar yürütülerek bilgi ve beceri noktasında rehber hizmet verebilecek kapasiteye ulaşmayı hesaplıyoruz. Tüm Dünya jeotermal kaynaklarından fazlasıyla yararlanırken ayaklarımızın altında yatan servetten istifade edememek bizleri üzmektedir. Bu amaç doğrultusunda derin sondaj çalışmalarına başlayarak amaca uygun kaynakları çoğaltacağız. Jeotermal tarım geleceğin üretim stratejisi olacak." diye konuştu.