Uçakları yönlendiren ve pilotların yerdeki gözü kulağı olan hava trafik kontrolörleri, iletişim sağladıkları frekanstan Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na yapılan saldırıyı protesto etti.

Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı terminal binasına uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) de yapılan saldırıyı kınadı. Dernek, "Yapılan hain saldırıyı esefle kınıyoruz. Terör tehlikesiyle karşı karşıya olan meydanlarımızda zor şartlar altında görev yapan çalışanlarımızın can güvenlikleri için önlemlerin arttırılması gerektiği ortadadır. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan tüm saldırıların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz." açıklamasını yaptı.

İNGİLİZCE VE TÜRKÇE ANONSLARLA PROTESTO ETTİLER

Yapılan saldırıyı hava trafik kontrolörleri, İngilizce ve Türkçe bir anonsla protesto etti. Türkiye çapında frekanstan hava trafik kontrolörleri yaptığı anonsta şu ifadeleri kullandı: "Tüm trafiklerin dikkatine. Son zamanlarda ülkemizde artan terör olaylarına bir yenisi daha eklenmiş. Hakkari Meydan Kontrol Kulesine teröristler tarafından hain bir saldırı düzenlenmiştir. Havalimanında görev yapan tüm çalışanlara ve meslektaşlarımıza Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan tüm saldırıları esefle kınıyoruz. Terör tehlikesiyle karşı karşıya olan meydanlarımızda zor şartlar altında görev yapan çalışanların can güvenlikleri için önlemlerin arttırılması gerektiği ortadadır. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırıların ivedilikle sona ermesini temenni ediyoruz."