Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın pilotu, bin 100 feette gördüğü kırmızı renkli uzaktan kumandalı ve kamera takılı mini helikopteri (drone) kuleye rapor etti. Kule görevlileri ise inişe geçen diğer uçakların pilotlarını drone konusunda uyardı.

Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçağın pilotu, kırmızı renkli uzaktan kumandalı ve üzerinde kamera takılı bir drone görünce durumu, Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne rapor etti. Drone gören pilotun uyarısı üzerine kule görevlileri, o sırada inişe geçen uçaklara da güvenlik prosedürü gereği uyarıda bulundu. Kule görevlilerinin başka bir uçağın pilotuna da drone görüp görmediğini sorması da telsiz konuşmalarına yansıdı.

Hava trafik kontrolörü bir pilota, "Şu an teker koyan uçak 1100 feette kırmızı renkli bir drone rapor etti. Siz takip edebiliyor musunuz acaba?" diye sordu. Pilot, "Takip etmeye çalışalım şu anda çok uzaktayız. Bu mesafeden göremeyiz 1100 feet yaklaşık 2 millerde tekrar göz kulak olalım." cevabını verdi.

Drone raporunu kule görevlileri polise bildirdi. Polis, drone uçuranları tespit etmek için cismin nereden uçurulduğuyla ilgili arama çalışmaları başlattığı öğrenildi. Daha önce de Atatürk Havalimanı üzerinde insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü video paylaşım sitesi Youtube'a yükleyen bir kişi hakkında, uçuş emniyetini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.