Son kullanım tarihi geçen ilaçların kimyasal madde olduğuna dikkat çekildi ve ilaçların klozete atılmaması istendi. Klozete atılan ilaçların suyu aşırı derecede kirlettiği ve kirlenen suların arıtılmasının çok zor olduğu belirtilerek ilaçların çöpe atılmaması konusunda da uyarı yapıldı. İlaçların en yakın sağlık kuruluşuna teslim edilmesi ve diğer tıbbi atıklarla birlikte uygun şekilde imha edilmesi gerekiyor.

Berlin’de yapılan bir araştırmada her iki haneden birinde son kullanım tarihi geçen ilaçların klozete atılarak bertaraf edildiği saptandı. Arıtma tesislerinin kimyasal madde yüklü suyu temizlemekte yetersiz kaldığını belirten yetkililer yeni arıtma yöntemlerini kullanmanın ise milyonlarca Euro’ya mal olacağını bildiriyorlar.

Berlin’de konuya ilişkin bir açıklama yapan Yeşiller Partisi’nden milletvekili Silke Gebel “Şu an itibarıyla Berlin’deki musluklardan akan içme suyu gayet temiz. Herhangi bir tehlike içermiyor ama ilerisi için önlem almamız lazım.” diyerek Berlinlilere “Kullanım tarihi biten ilaçları klozete atmayın.” çağrısında bulundu.