İzmir Enternasyonal Fuarı'nın düzenlendiği Kültürpark, yerini geçen günlerde açılan Fuar İzmir’e bıraktı. Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi olan Fuar İzmir’in Gaziemir ilçesinde açılmasından sonra gözler, yıllardır fuarların düzenlendiği Kültürpark’a çevrildi. Burasının nasıl kullanılacağı konusundaki tartışmalara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu nokta koydu. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK)'nun 50. toplantısının açılışında konuşan Kocaoğlu, “Fuar İzmir’den sonra herkes Kültürpark’ın ne olacağını merak ediyor. Bu konuda Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin başkanlığında çalışıyoruz. Kültürpark’ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

İzmir’in ekonomik kalkınmasıyla ilgili konuların tartışıldığı ve çözüm arandığı demokratik bir platform olarak kurulan İEKKK, 50. toplantısını yaptı. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların katılımıyla düzenlenen toplantıda, şehrin gündemine damga vuran konular masaya yatırıldı. Aynı zamanda İEKKK Turizm Komitesi Üyesi olan EGİAD Başkanı Seda Kaya “Doğal Yaşam Parkı’nın Turizm Değerinin Arttırılması”, Tarım Grubu temsilcilerinden Sümer Tömek Bayındır da “İzmir Sofrası” başlıklı birer sunum yaptı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda söz alan Başkan Kocaoğlu ise Fuar İzmir’in açılışına katılan kurul üyelerine teşekkür ederek, “İzmir’de hem sanayiyi hem ticareti hem hizmet sektörünü, tarımı, aynı zamanda hizmet sektörünün turizmini de geliştirecek, Türkiye’nin en nitelikli ve en büyük fuar alanını hizmete aldık. Hemen bir hafta sonra da 8 Nisan’da, Boat Show Tekne ve Denizcilik Fuarı ile devam ediyoruz. Tabii yoğun bir çalışma temposuna girdik. Böyle büyük bir kompleksi verimli çalıştırarak kente maksimum fayda sağlamak zorunda olduğumuz biliyoduz. Bu konuda tüm İzmirli hemşehrilerimiz ve sektör temsilcilerinden de destek bekliyoruz.” dedi. Fuar İzmir’in hizmete alınmasıyla birlikte Kültürpark'ın ne olacağı konusunun herkesin gündemine geldiğini söyleyen Kocaoğlu, “Kültürpark ile ilgili Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin başkanlığında çalışıyoruz. Zaten biliyorsunuz, 90’lı yıllarda mimar Şükrü Kocagöz tarafından yapılmış bir yarışma projesi var. Onunla da görüşüyoruz. Hazırlık Kurulu’nun önerileri doğrultusunda Şükrü Kocagöz ile anlaştık. Birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Son şeklini verdiğimiz zaman odalarımızla, üniversitelerimizle ve İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu ile tartışacağız. Kültürpark’ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmak istiyoruz. Tekrar İzmirlilerin buluşma noktası olabileceği konusunda bir hedefimiz var.” diye konuştu.