Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan bir minibüste özel düzenek ile hazırlanmış zulada 5 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaraların saklanması için minibüsün arka kısmına özel bir hidrolik sistemli düzenek yapıldığı anlaşıldı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün saat 12.30 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde bulunan uygulama noktasında 46 AB 599 plakalı bir minibüsü durdurdu. 44 yaşındaki İ.B. idaresindeki minibüsü durduran ekipler, araçta arama yaptı. Minibüsün bagaj bölümü zemininde özel yapılmış bölümü fark eden ekipler, kısa bir aramadan sonra arka stop lambası içerisine yerleştirilen kumandayı buldular. Kumanda düğmesine bastıklarında kapağın yukarı kalkması sonucu bölme içerisine gizlenmiş sigaralar ortaya çıktı.

Emniyet müdürlüğü garajına çekilen minibüs içindeki ilginç zuladan çıkartılan 5 bin 500 paket sigaraya el konuldu. Sürücü İ.B. ve yanında bulunan S.Ç. hakkında '5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçundan yasal işlem başlatıldı.