Kayseri’de kumar oynama meselesi yüzünden çıkan yaralamalı kavgada, 7.5 yıl hapis cezası alan sanık Ahmet Durmuş Ç., savunmasında “Keşke ayağım kırılsaydı da, gitmeseydim. Yuvam dağıldı.” dedi.

Olay, Aralık 2012 yılında Pınarbaşı ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 35 yaşındaki Ahmet Durmuş Ç. ve Mustafa T. ile arkadaşları arasında kumar meselesi yüzünden tartışma çıktı. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine, Mustafa T. ve arkadaşları, Ç.’yi tartakladı. Ç.’nin ‘ne vuruyorsunuz lan’ sözü üzerine tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda, Ç.’nin salladığı bıçak darbesiyle Mustafa T., göğsünden yaralandı. Adam öldürmeye teşebbüsten yargılanan sanık, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatının kararı temyiz etmesi üzerine, Yargıtay’ın bozduğu dosya, bugün 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görüldü. Mahkemede savunma yapan sanık Ç., “İlk defa kumar masasına oturmuştum. Bir süre sonra masadan kalkmak istedim. Ancak, engel oldular. O sırada beni tokatladılar. Bunun üzerine ben de, ‘ne vuruyorsunuz lan’ dedim. Kavganın büyümesi üzerine, kendimi savunma amaçlı bıçak salladım. Keşke ayaklarım kırılsaydı da, oraya gitmeseydim. Çocuklarım var. Yuvam dağıldı.” şeklinde savunma yaptı. Sanık avukatı da, müvekkilinin ‘lan’ ifadesini ilk kullanan kişi olmadığını ve bu nedenle tahrik indiriminin daha yüksekten uygulanmasını ve sanığın da cezaevinde kaldığı süre gözönünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, Yargıtay’ın bir önceki davada uygulanan ‘tahrik indiriminin 1/3’ten değil,1/4’ten uygulanması’ talebini yerinde buldu. Sanığın cezasını 10 ay artırarak, 7.5 yıla çıkardı.

Kararı duyan sanık yakınları sinir krizleri geçirdi. Yakınlarından biri, “Beni de tutuklayın. 3 yetime bakıyorum.” diyerek gözyaşı döktü. Sanık yakınları polis zoruyla adliyeden çıkarıldı.