Mersin’de daha önce defalarca kumar oynatılırken basılan, eski ismi 'Güven' yeni ismi 'Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi' olan partinin il başkanlığına yine operasyon yapıldı. Polis, her tarafı demir parmaklıklarla çevrili olan binanın kapısını, koçbaşı ile kırarak içeri girebildi. Polislerden bazıları ise demir parmaklıkların üzerinden atladı. Tombala oynarken yakalanan 80 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılırken, İl Başkanı M.U. için adli işlem yapıldı.

Merkez Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, kumar oynatmak ve yer temin etmek suçuna yönelik, Çopurlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nin il teşkilatına baskın düzenlendi. Polis, her tarafı demir parmaklıklarla çevrili olan ve onlarca kişi olmasına rağmen açılmayan kapıyı koçbaşı ile kırarak içeriye girdi. Bazı polisler ise demir parmaklıklar üzerinden içeriye atladı. Şahıslar karşılarında polisi görünce suç aletlerini sobaya atarak yaktı. Bazılarını ise çöpe ve bahçeye attı.

Yapılan aramalarda iki adet projeksiyon cihazı, projeksiyon kamerası, ses sistemi, kumanda, bahçe içinde tombala çekiliş kartları, 1 adet tombala üst tablası ve içerisinde 88 adet yeşil renkli tombala çekiliş topu, çok sayıda kartondan tombala oyun pulu, tombala üfleme makinesi, jelatin ile kaplı kartlar ve bir miktar madeni para bulunarak el konuldu.

Kumar oynarken yakalanan 80 kişi için Kabahatler Kanunu’na muhalefetten idari işlem yapılırken, parti il başkanı olan şüpheli M.U. hakkında “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlamak” suçundan adli işlem yapıldı.