Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kumaşır Gölü'nün eski haline kavuşturulacağını söyledi.

Poyraz, Kumaşır Gölü için İstanbul Teknik Üniversitesi ile Kahramanmaraş Belediyesi arasında protokolünde yaptığı konuşmada, göl hakkında bilgi verdi.

Kumaşır Gölü'nün eskiden önemli bir yaşam merkezi olduğunu dile getiren Poyraz, şunları kaydetti: "Bizim kuşağımızdaki insanlar bilirler. Eskiden kamyonlarla insanlar Kumaşır Gölü, Fırnız, Kapıçam, Güvercinlik ve Tekir gibi bölgelere piknik yapmaya giderlerdi. Bir zamanlar Kumaşır Gölü'nde balık avlanır ve insanlar yüzerdi. Kumaşır Gölü'nü eski haline getirmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi ile protokol imzalıyoruz. Orada yapılacak çalışmalara ilişkin teknik olarak bilgiyi arkadaşlarımız verecek" dedi.

Istanbul Teknik Universitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı ve proje koordinatörü Doç. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay ise Kumaşır Gölü ile Malik Ejder Türbesi'ni birlikte kapsayacak bir proje geliştireceklerini ifade etti.

Kumaşır Gölü için 3 aylık bir analiz çalışması yaptıklarını dile getiren Tunçay, şunları kaydetti: "Gölün ekolojik planlamasıyla ile yapılması gerekenleri ele aldık. Önceden çok daha geniş bir göl yüzeyi varken, şimdi daraldığını görüyoruz. Eminim etraftaki tarlalardan da buraya kirlilik geliyordur. Yani başta çevre boyutu olmak üzere tüm konuları ele alıyoruz. Projede bu alanda piknik alanları olacak, gezi yolları olacak, kayıkla gezilebilecek. Bu şekilde bir program zamanla netleşecek. İnşallah belediyemiz de hızlı şekilde uygulamaya geçerse biz de kontrolleri sürdürerek, gölümüzü turizme kazandıracağız."

Protokol törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar,Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Özdemir ile teknik görevliler ve basın mensupları katıldı.