Kumkapı sahilinde yer alan semt ile adeta özdeşleşen Kumkapı Balıkçılar Çarşısı, Avrasya Tüp Geçidi Projesi kapsamında yıkıldı. Geçici süre ile Samatya’ya taşınan çarşının enkazındaki demir malzemeleri almak için hurdacılar bölgeye akın etti.

Kumkapı’da 1988 yılından beri faaliyet gösteren balıkçılar çarşısı yıkıldı. Sabah saatlerinde bölgeye gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, akşam saatlerinde çalışmalarını tamamladı. Avrasya Tüp Geçidi Projesi kapsamında yıkılan 33 işyerinde geriye moloz ve demir yığınları kaldı. Enkazdaki demir malzemeler için bölgeye çok sayıda hurdacı geldi. Hurdacılar, demir makas, balyoz ve kaynak makinesi yardımıyla parçaladıkları malzemeleri, el arabaları ve kamyonlarına taşıdı.

Çarşının 1988'de Turgut Özal zamanında yapıldığını aktaran Kumkapı Balıkçılar Çarşısı Dernek Başkanı Harun Yıldız. "Şimdiye kadar da tarihi yarımadada hizmet verdi. Avrasya Tüp Geçidi Projesi nedeniyle buranın artık kamu yararına bırakılması gerektiği bizlere söylendi. Bu yönde de destek verdik. Çünkü İstanbul trafiği nedeniyle burada zaten uzun süredir zorluk çekiyorduk.” açıklamasını yaptı.