Mersin'de bir iş hanında kafe olarak kullanılan çatı katı, kundaklama sonrası alev alev yandı. Çevrede büyük korku ve paniğin yaşanmasına neden olan alevler, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Polis, binanın girişinde içinde benzin olan pet şişe buldu.

Merkez Akdeniz ilçesi Camii Şerif Mahalllesi Uray Caddesi üzerindeki Zeki Sabah İş Hanı'nın eskiden kafe olarak kullanılan çatı katında iddiaya göre, bir kişinin benzin döküp kundaklaması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binanın çatı katını tamamen kapladı. Olay yerine gelen polisler, çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşları ve araçları uzaklaştırmaya çalıştı. Büyük paniğin yaşandığı yangında polisler bağırarak içerde kimsenin olup olmadığını araştırdı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yerden su sıkarak yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada çatıdan düşen alevler itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Yangın, merdivenli itfaiye araçlarının da yardımı ile uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alındı.

Görgü şahitlerinin, binaya içinde benzin olan pet şişe ile birinin girdiğini ve yangının bundan sonra çıktığını belirtmesi üzerine polisler bina girişinde arama yaptı. Aramada içinde benzin olan pet şişe bulundu. Pet şişe incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis binayı kundaklayan şahsı bulmak için çalışma başlattı.