Hükümete yakın bir gazetede yayımlanan haber üzerine İzmir’de polislere yönelik düzenlenen ikinci operasyonun davasının görülmesine, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

Duruşmanın ikinci oturumunda da 247 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edildi. Cumhuriyet Savcısı Okan Bato tarafından hazırlanan iddianame, geçen mart ayında İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, delil bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ise kabul edilerek yeniden aynı mahkemeye gönderilmişti.

Duruşmada, 247 sayfalık iddianamenin 211 sayfasının okunması tamamlandı. Duruşmaya cuma devam edilecek.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Emniyet Teşkilatı'nın Terör, İstihbarat, Kaçakçılık, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik gibi birçok biriminde görev yapan polislere yönelik operasyonlar düzenlendi. İzmir'de 2014 Ağustos ayında düzenlenen ilk operasyondan sonra 2015 Ocak ayında ikincisi düzenlenmişti. Hemen hemen aynı isimlere ve aynı iddialarla yapılan operasyonda, 26 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Daha sonra 24 kişi serbest bırakılırken tutuklanan iki polis müdürü de avukatlarının itirazı üzerine bir hafta sonra serbest kalmıştı. Polislerin avukatları, aynı kişilere yönelik aynı suçlamaları içeren ikinci operasyonun yapılmasına karşı çıkmış ve bunun, ek iddianameyle aynı dosyada birleştirilmesi gerektiğini belirtmişti.