İzmir'de yaşayan Turgay Tezel, 11 yıl önce kredi kartı çıkartmak için gittiği bankada, adına şirketler kurulduğunu ve kredi kartları çıkarıldığını öğrendi. O günden beri mağdur olduğunu ispat etmeye çalışan Tezel'in banka hesaplarına el konuldu. Tezel'in sahte şirketler sebebiyle 567 bin lira kredi kartı ve vergi borcu görünüyor.

Otelde aşçı olarak çalışan 37 yaşındaki Turgay Tezel'in, 2004 yılında kredi kartı başvurusunun ardından hayatı alt üst olmuş durumda. 11 yıldır mağduriyetini ifade etmeye çalışan Tezel'in nüfus cüzdanı fotokopisiyle hazırlanan sahte kimliklerle adına kredi kartları çıkarılmış ve şirketler kurulmuş. İşyerine gelen polisler yüzünden işini kaybetmiş, açtığı davaların birçoğuna takipsizlik verilmiş. Şu an hesapları bloke olan ve evinden çıkamaz durumda olduğunu söyleyen Tezel, gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyor.

Tezel, 11 yıllık mağduriyetini şöyle anlatıyor: "15 gün sonra gelen yazıda, 'Sizde kredi kartı olduğundan veremeyiz.' dediler. Ben de bankaya gittim. Adıma düzenlenmiş kimlikle kredi kartı almışlar. Ben de bununla bir alakam olmadığını söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundum. 2007 yılında GSM operatörlerinin hepsinden adıma düzenlenmiş, borçlardan dolayı evime hacizler geldi. Burhaniye ve Antalya'da çek senet düzenleme ve araç satışı yapıldığını öğrendim. İtirazlarda bulundum. 2010 yılında 230 bin TL civarında yine borç çıktı. En son 17 Nisan tarihinde bankaya hesaplarımı kontrol etmek için gittiğimde, hesaplarıma bloke edildiğini öğrendim. Şu an her şeyimi kaybettim, borçlarım var, çıkıp hırsızlık mı yapayım? Benle ilgisi olmayıp da benim adıma çıkan borçları hiç sindiremiyorum."

Hiçbir araştırma yapılmadan takipsizlik kararı verildiğini ve savcı hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Tezel, "Otelde aşçı olarak çalışıyorum. Daha önce Alsancak'ta çalışırken polisler geldi, işyerinden aldı götürdü. İfademi verip çıktıktan sonra işyerine gittim, onlar da benimle birlikte çalışamayacaklarını söyledi. İşsiz kaldım. Şu an her şeye takipsizlik verildi. Mağdurum, ne yapacağımı bilemiyorum." dedi. Avukatının önce bloke kararını kaldırmak, daha sonra diğerleri için başvuru yapacağını söyleyen Tezel, "567 bin TL borcum görünüyor. Şirketim olsa ne işim var aşçılıkta? Her şey ortada, bir an önce temize çıkmasını istiyorum ama 11 senedir bir şey olmadığını görüyorum." diyerek adaletin gerçekleri ortaya çıkarmasını istedi.