İstanbul’dan 7 Haziran'daki genel seçimlerde bağımsız aday olan isimler, pusuladaki yerleri için kura ile belirledi. Bağımsız aday Hakan Şükür, sonuçların hayırlı olması temennisinde bulundu. Kura sonrası imza toplayan bağımsız adaylar pusulada adlarının daha büyük yazılmasını ve yurt dışı seçmenlerinin kullanacakları pusulalarda bağımsız adayların isimlerinin bulunmaması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) dilekçe gönderdi.

İstanbul’da üç seçim bölgesinde toplam 49 bağımsız aday pusuladaki sıraları için kura çekimi yaptı.

15 bağımsız adayın katılacağı İstanbul 1. Bölge’den aday olan ve polislere yönelik operasyonda tutuklanan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer adına vekili kura çekti. Yılmazer, 10. sırada yer aldı.

18 bağımsız adayın yarışacağı 2. Bölge’de yolsuzluk soruşturmasını yürüten ve daha sonra tutuklanan emniyet müdürlerinden Yakup Saygılı adına da vekili kura çekti. Saygılı’nın ismi üçüncü sırada çıktı. Aynı bölgede sanatçı Metin Şentürk ise 11. sırada yer aldı.

16 bağımsız adayın seçime katılacağı 3. Bölge’de ise Hakan Şükür, pusulada üçüncü sırada yer alacak.

Kura çekimi için adliyeye gelen Hakan Şükür, “Üçüncü bölgede bağımsız adaylığımı pusula sırası kura çekimi için buradayız. Bütün adaylarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben de buradayım, inşallah bizim için de hayırlı olur. Hizmet yolunda böylesine şerefli bir görevi alabilmek için, millete hizmet edebilmek için buradayız. İnşallah hayırlı olur.” temennisinde bulundu.

Kura çekiminden sonra bağımsız adaylar pusulada bağımsızların isimlerinin küçük yazıldığını ve yurt dışındaki seçmenlerin oylarının kendilerine yansımadığını belirtti. Bu nedenle ortak dilekçe yazan ve imzalayan adaylar açıklama yaptı.

Daha önceki bağımsız adaylardan öğrendiklerine göre pusulada bağımsız adayların adların fotoğrafı olmadığı gibi isimlerinin de küçük yazıldığını ifade eden Ersan Gökgöz, “Partilerin isimlerinin daha büyük puntoyla yazıldığı halde bağımsız adayların daha küçük puntoyla yazıldığı ve alt alta birkaç adayın yazıldığını, partiler gibi yan yana değil de alt alta yazıldığını, bunun da seçmende karışıklık yarattığını, okuma yazmayı az bilenlerde veya görme bozukluğu olan insanlarda bu anlamda bağımsız adayların oy almalarını engelleyecek bir durum.” dedi.

Bununla ilgili imza topladıklarını belirten Gökgöz, “YSK’ya dilekçelerimizi vereceğiz. İki dilekçe var. Birincisi puntoların büyük olması, ikincisi yurt dışı seçmenin 8 Mayıs’ta oy kullanması başlıyor ve bizim hala pusulada adımız yok. Onların verdiği oylar bize yaramayacak. Bu da adaletsizliktir. Anayasada eşitlik ilkesine aykırıdır.” diye konuştu.