Antalya Kural Hukukçular Derneği (Kural-Der) Başkanı Adnan Taşkın, "Birbirimizle suçlamalar ve hesaplaşmalara başlar olduk. Birbirimizi dinlemeden, anlamaya gayret göstermeden, anlaşılmayı da umursamadan sonuçsuz ve faydasız bir kısır döngüye düştük. Ne hukuka saygı kaldı, ne adalete güven." dedi.

Kural-Der tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen iftar programı, avukatları ve ailelerini bir araya getirdi.

İftar programında konuşan Kural-Der Başkanı Taşkın, Ramazan ayının, toplumda birlik ve beraberliğin oluşmasına sağladığı katkılara dikkat çekti. Türkiye’de ve dünyada yaşanan insanlık manzaralarına işaret eden Adnan Taşkın, “Ramazan’da da dünyada kin, kan ve gözyaşı var. İnsanlar farklılıklara karşı tahammülsüz, dünyanın yoksul coğrafyalarında alabildiğine zulüm var. Bundan daha acısı da zalimler hakkı güçte görürken, anlaşılmaz bir duyarsızlık ve umutsuzluğun esir aldığı insanlık, bu anlayışı cesaretlendirerek aslında suça ortak oluyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de insanların birbirine yabancılaştığını belirten Taşkın, şunları dile getirdi: "Birbirimizle suçlamalar ve hesaplaşmalara başlar olduk. Birbirimizi dinlemeden, anlamaya gayret göstermeden, anlaşılmayı da umursamadan sonuçsuz ve faydasız bir kısır döngüye düştük. Bu hatayı aile bireylerimize, komşu ve arkadaşlarımıza karşı yaptığımız gibi hırsına mağlup olup da hakkaniyet anlayışını ve sağlıklı düşünme yeteneğini kaybeden idarecilerde bunun tezahürünü muhalif olan tüm kesimleri sindirme ve yok etme şeklinde gözlemledik. Ne hukuka saygı kaldı, ne adalete güven.”

Kural-Der Başkanı Taşkın, tüm yaşananlara rağmen geleceğe güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, “Bu aziz milletin engin vicdanı doğrudan şaşmamış, haksızlığa taraf olmamıştır. Kendisini temsil eden güçten hoşlanmış ise de kendisine yönelen güç ve zorbalıklara geçit vermemiştir” ifadelerini kullandı. Derneklerinin her zaman adalet ve hakkaniyet, birlik beraberlik ve sevgiden yana olacağını söyleyen Taşkın, "Zaman ve şartlardaki hiçbir değişiklik bizim bu duruşumuzda bir farklılığa sebep olmayacaktır” dedi. Adnan Taşkın, toplantıya katılan avukatlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Antalya’nın eski belediye başkanlarından hukukçu Hasan Subaşı da iftar programına katıldı. Subaşı, ülkede kadına şiddet, terör gibi birçok problemin henüz çözüme kavuşturulmadığını anlattı. Hasan Subaşı, tüm bu problemlerin çözümü için birlikte hareket edilmeye ve sivil toplumun gücünden faydalanmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç Mehmet Nihat Kambur da yaptığı kısa konuşmada, Kural-Der gibi sivil toplum örgütlerinin hukukun hak ettiği yere yükselmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Ramada Plaza’da düzenlenen iftar programı sonrası derneğin çalışmalarının anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Video filminde ayrıca derneğin vizyon ve misyonlarına da yer verildi.