Diyanet İşleri Başkanlığının, Kur'an Kurslarına ilgi ve katılımı artırmak, Kur'an-ı Kerim-i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla Kuran Kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasındaki Bölge yarışması Şanlıurfa'da yapıldı. Kahramanmaraş'tan katılan 8. Sınıf öğrencisi Bekir Büyükkurt birinci oldu.

Şanlıurfa,  Mehmet Demircioğlu Camiinde düzenlen yarışmaya bölge illeri Adana, Osmaniye,  Hatay, Maraş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa'dan 8 erkek ve 7 kız öğrenci katıldı.

Tekirdağ Eğitim Merkezi Eğitim Görevlileri Abdullah Boz, Mehmet Coşkun  ve Malatya Yeşilyurt Vaizi Zöhre Ağırbaş tarafından gerçekleştirilen yarışmada Kızlarda Gaziantep'ten Betül Temizer, erkelerde Maraş'tan Bekir Büyükkurt birinci oldu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Zekeriya Tanrıverdi Kuran Kursu öğrencisi Bekir Büyükkurt'u makamında kabül etti başarısından dolayı kutladı. Ziyarette Kuran Kursu öğreticisi Nuh Arıkmert'te hazır bulundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher burada öğrenciye kibirlenmemesini yönünde bir de öğüt verdi, moralini yüksek tutmasını istedi. Gevher, “üç yıldan bu yana hafızlık ve Kuranı güzel okuma dalında Türkiye 1 ve 2. liğini aldık. Bu yılda Urfa'da yapılan bölge finalinde Bekir yavrumuz bölge birincisi oldu. Finale gideceğine yürekten inanıyoruz, güveniyoruz. Önemli olan kibirlenmemek, morali yüksek tutmaktır.”

Bölge 1.si olan Bekir Büyükkurt, 14 Mayıs Ankara elemelerinden sonra, Kütahya'da yapılacak olan Türkiye finaline hazırlanıyor.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN