Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki iki katlı Kız Kur'an Kursu binasında meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Şehitler Mahallesi'nde Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı iki katlı Kız Kur'an Kursu binasında sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada Kur'an kursu binasında hasar oluştu. Patlamanın olduğu dakikalarda öğrencilerin kahvaltı için mutfak kısmında bulunması olası can kaybını ve yaralanmaları önledi. Patlamadan yara almadan kurtulan Ayşe P.(16) yaşındaki öğrenci, "Kur'an dersi öncesi mutfaktaydık. Büyük bir patlama oldu. Çok korktuk." dedi.

Müftülük yetkilileri ise patlamaya kalorifer peteğinin neden olduğunu belirtti. Yetkililer, kalorifer kazanının susuz çalışması nedeniyle buhardan oluşan basıncın patlamaya sebep olduğunu dile getirerek, "Kazanda oluşan buhar radyatörde birikmiş. Yüksek basıncın etkisiyle de radyatör patlamış. Şükürler olsun meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı." diye konuştu

Patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldı. Patlama sonrası Kur'an kursunun bulunduğu sokak polis tarafından güvenlik şeridi ile kapatıldı.