Türk Kızılayı, kurbanlarının Et ve Süt Kurumu kombinalarında gerçekleştirdiği kesim ve konserveleme işlemlerine dair süreçleri kamuoyuna paylaştı.

Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinası’nda, kesim ve konserveleme işlemlerine dair tüm süreçlerin gösterileceği ‘Kızılay Kurban Modeli’ hakkında basın mensuplarına bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmeyi Kızılay Genel Sekreteri Ayşegül Genç yaptı.

Türk Kızılayı vekalet verilen kurbanlarının 4 bölgede (Ağrı, Erzurum, Yozgat ve Denizli) kesileceğini belirten Genç, buralarda kesilen kurbanlıkların Ankara'daki Et ve Süt Kurumu'nun Sincan Kombina Müdürlüğü'ne getirileceğini söyledi. Bütün bu süreçler noter huzurunda tutanağa geçirileceğinin altını çizen Genç, “Kavurmalarımızı oluşturduktan sonra vekalet veren kişiye teşekkür belgesi ve süreci gösteren bir CD ile bir adet konserve kavurma gönderilecek.’’ dedi.

Bir kişinin hissesi ile 20 adet kavurma yapıldığını vurgulayan Genç, buraya ulaştırılan etlerin 800 gramlık konserve kavurmalar haline getirildiğini, kavurmaların 18 ay raf ömrü olduğunu kaydetti. Yurt içi vekalet bedelinin 690 TL, yurt dışı bedelinin ise 435 TL olduğunu hatırlatan Genç, 23 Eylül'e kadar vekalet aldıklarını ifade etti.