Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu ile Romanya St.Pantelimon Devlet Hastanesi arasında yapılan "Sağlıkta Tecrübe Paylaşımı Projesi" protokolü kapsamında yedi doktor İzmir’e geldi. Balkan insanına, "Dünya İyileşinceye Kadar" sloganı kapsamında sağlık alanında da hizmet sunabilmek için harekete geçen Küresel Doktorlar, geçen günlerde Romanya Sağlık Bakanlığı nezdindeki Focşani bölgesinde bulunan St. Pantelimon Devlet Hastanesi ile Romanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'nun desteğiyle bir protokol imzaladı.

Bu kapsamda İzmir'e gelen misafir doktorlar, Şifa Üniversitesi bünyesindeki Basmane ve Bornova Şifa hastanelerini gezerek, branşlarındaki tecrübe paylaşımı eğitimlerine katıldı. Gördükleri ilgiden fazlasıyla memnun olan doktorlar, İzmir’de olmaktan duydukları memnuniyetlerini ifade etti.

Romanya-Türkiye Sağlıkta Tecrübe Paylaşımı Eğitimi Projesi-1, 2-16 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir’de icra edilecek. Projenin bitimini müteakip Romanyalı doktorların onuruna tertip edilecek sertifika töreninde, projeye esas sertifikaları takdim edilecek.