Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir'de bir söyleşi programı düzenledi. Program, Şifa Üniversitesi Buca Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı. Federasyona bağlı derneklerin üyeleri Küresel doktorlar ve aileleri, sağlık çalışanları ile federasyon gönüllülerinin katıldığı programda konuşan davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, “İnsan İlişkileri ve İletişim” konusunu anlattı.

Birçok alanda olduğu gibi aile ve toplum ilişkilerinde doğru iletişim yöntemini tercih etmenin önemine değindi. Küresel Doktorlar'ın özellikle Afrika ülkelerindeki sağlık hizmetlerine yönelik faaliyetlerini duyduğunu ve bundan çok etkilendiğini, destek vermek istediğini belirten Kapışmak, “O yoksul ülkelerde çok güzel işler yapıyorsunuz. İnanın, duyduğumda çok etkilendim. Kendi adıma bu çalışmalara ben de her türlü katkıyı vermeye hazırım.” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu adına Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya, Aşkım Kapışmak’a bir şükran plaketi takdim ederek, tıp camiasının Tıp Bayramı'nı kutladı.