Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu’na uluslararası sağlık hizmetlerinde işbirliği ziyaretinde bulundu. Ziyarete Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyon Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, Genel Sekreter Halil Güner ve Basın Müşaviri Timuçin Gündem katıldı.

Küresel Doktorlar'ın uluslararası arenada insanlığa sunduğu hizmetler hakkında bilgi aktaran Yılmaz, “Ziyaretten amacımız, ilk durağı Romanya olan Küresel Doktorlar'ın Balkan coğrafyası insanına sağlık alanında hizmet sunabilmesi, sosyal sorumluluğumuz gereği bu işe katkı koymak, bu maksatla da Yunanistan’da bulunan sağlık personeli ve kurumları ile karşılıklı sağlıkta tecrübe paylaşımı projelerinde işbirliğidir. Bu anlamda Yunanistanlı sağlık çalışanlarına zeytin dalı uzatıyoruz. Hem onların bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek hem de tecrübelerimizi komşu Yunanistan sağlık çalışanları ile paylaşmak bize mutluluk verecektir. Her geçen gün güçlenen Türk-Yunan dostluğuna bir tuğla da sağlık çalışanları olarak bizler koymak istiyoruz." dedi.

Başkonsolos Thedore Tsakırıs ise, "Böyle anlamlı bir ziyaretten oldukça memnuniyet duydum. Başkonsolosluğumuza hoş geldiniz. Yunanistan sağlık çalışanları ile sağlıkta tecrübe paylaşımı teklifiniz oldukça güzel. Bu işbirliği teklifinizi takdirle karşıladım. Sağlık alanındaki tecrübe paylaşımı noktasında projelerinize destek vermeye hazırım. İlk iş olarak da bu teklifinizi, Yunanistan’ın ilgili makamları ve sağlık kurumlarına ulaştıracağımı bildiririm. Yunanistan’da bulunan bazı doktorlar da Türkiye’deki sağlık birimleriyle işbirliği yapmak istediklerini bize iletmişlerdi. Bu açıdan bakıldığında da işbirliği teklifiniz bizim için oldukça kıymetli oldu. Ortak projelerde de ilk pilot bölge olarak Yunanistan’ın kuzey bölgesini tayin edebilir ve bu bölgedeki yerleşim yerlerinden işbirliği faaliyetine başlayabiliriz. Bunun için de gerekli çalışmalara vakit kaybetmeden başlayacağız. Bu ve bundan sonraki projelerinizde size destek vereceğimi belirterek, ziyaretinizden ötürü de Küresel Doktorlar'a ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.