Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) 14 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü'nde tertip ettiği 6. Küresel Isınma Kurultayı'nın kitabı yayımlandı. Bu çerçevede İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) bir toplantı yapıldı.

114 sayfalık kitabın tanıtıldığı toplantıya EGD Başkanı Celal Toprak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz de katıldı.

Celal Toprak, toplantıda 7. kurultayın 'Enerjini Geleceğe Harca' teması ile 16 Eylül’de İstanbul Sanayi Odası’da (İSO) yapılacağını açıkladı. Toprak, küresel ısınmaya duyarlı tüm kesimleri kurultaya davet etti.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise çevre sorunlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve ''Biz ekmeğimizi çevreden elde ediyoruz.'' dedi. İKMİB Başkanı Akyüz ise, karbon ayak izi ve plastiklerin ayrıştırılması konularına değindi.

Toplantı sonunda 6. Küresel Isınma Kurultayı'na katkı sunan isimlere 'Çevre Dostu' belgesi verildi.

Öte yandan bu seneki kurultayın ana sponsoru Şekerbank olacak. TÜRSAB, TAV ve Coca Cola' da etkinliğe katkı sunan kurumlardan.