Kurşunlulu balıkçılar, yasa gereği kendilerine ait balıkçı barınağının ihaleye çıkarılarak satılmaması için Bursa Milletvekili Erkan Aydın’dan destek istedi.

CHP Bursa Milletvekili ve CHP Meclis Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Aydın, Kurşunlu balıkçı barınağında Kurşunlu Balıkçılar Kooperatifi üyelerinin sorunlarını dinledi. Kurşunlu Köyü Balıkçılar Kooperatifi, Balıkçı Barınakları Yönetmeliğine göre Kurşunlu balıkçı barınağının kendilerine verilmesi gerektiği belirtilerek, kayıklarını koyacak yer bulamadıklarını, balıkçıların kayık bağlaması gereken yerde lüks yat ve teknelerin bulunduğunu söyledi.

Yasal olarak balıkçı barınaklarının kullanımının balıkçılara ait olduğunu söyleyen Kurşunlu Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Burhan Karakaya, “Her türlü yasal hakkımız olan barınakta lüks yat ve tekneler duruyor. Hiçbir kuruma herhangi bir ödeme yapmadan elektrik su bedava bir şekilde burayı kullanıyorlar. Biz geçimimiz için denizden tuttuğumuz balıkları karaya çıkartmak için kayığımızı yanaştıracak yer bulamıyoruz. Sorunlarımızı anlatacak yetkili bulamıyoruz. Şimdi de barınağımız ihaleye çıkarıldı. Özelleştirilerek marina yapılmak isteniyor. Bizim ekmeğimiz elimizden alınmak isteniyor.” dedi. Karakaya, ihalenin iptali talebiyle dava açtıklarını vurguladı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da tarımdan sonra balıkçılığın da yok edilmek istendiğini vurguladı. Kurşunlu’daki barınağın yasa gereği balıkçılara ait olduğunu hatırlatan Erkan Aydın buranın kimseye peş keş çekilemeyeceğini kaydetti. Aydın, “Balıkçının ekmeğine kimse göz dikemez. Buna asla izin vermeyiz. Yetkilileri yasalara uymaya, balıkçının hakkını korumaya davet ediyorum. Kurşunlu’daki barınağın, diğer kamu malları gibi birilerine rant sağlanması için verilmesine seyirci kalmayacağız.” diye konuştu. Aydın, en kısa sürede konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti.