Türk ve Kürt yazarlar, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde artan terör olayları ve toplumsal gerginlikle ilgili ortak bildiri yayınladı. Açıklama yapan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı, siyasilerin, gündelik kısır çekişmelerden uzaklaşıp Türkiye’nin önünü açacak politikalar üretmeleri gerektiğini söyledi.

Türk ve Kürt yazarlar, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili bir araya gelerek, artan terör olayları ve toplumsal gerginlik üzerine ortak bildiri yayınladı. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde toplanan yazarlar adına Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı, açıklamayı okudu. Bıyıklı, “Tarih bugün hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumlulukta en büyük pay medyaya, siyaset kurumuna ve aydınlara düşmektedir. Medya sorumluluğunun bilincinde davranmalı yangına körükle gitmekten vazgeçmelidir. Siyasilerimiz gündelik kısır çekişmelerinden uzaklaşarak Türkiye’nin önünü açacak politikalar gerçekleştirmelidir. Aydınlarımız da ayrıştırıcı dil değil birleştirici dil kullanmalıdır. Çeşitli tahriklerle sokağa çekilmeye çağrılan gençlerimize yakın tarihte yaşanılan pişmanlıkları hatırlatıyoruz. Bu kirli kavganın hiçbir zaman galibi yoktur. Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Her şeye rağmen suna yürekten inanıyoruz ki derin irfan sahibi halkımız Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle ve Sünni’siyle medeniyet birikiminden gelen ferasetiyle bu oyuna gelmeyecek sağduyusunu kaybetmeyecektir. Terörü telin ediyoruz, halkımızı bir kere daha sağduyuya çağırıyoruz.” diye konuştu.

Programa katılan İbrahim Hakkı Hazretleri'nin torunlarından Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu ise şunları söyledi: “Olayları tahlil ederken bizim bir adalet ölçümüz olmalı. Haktan yana bir ölçümüzün olması gerekiyor. Bütün taraftarlıkların aşırı ucu nefse dayanır. Taraftarlık putlar edinmektir. Adaletten uzaklaşmamak gerekir. İnsani olandan uzaklaşmamak lazım.”