Antalya’nın Kemer ilçesinde çıktıkları doğu yürüyüşünde kaybolduktan 7 gün sonra kurtarılan gençlerden İngiliz David James Alan Mackie, mahsur kaldıkları süre boyunca karınca yediklerini, dağ suyu içtiklerini belirterek, çok aç olduğunu ve kebap yiyeceğini söyledi.

İlk sağlık kontrolleri Kemer Devlet Hastanesi’nde yapılan üç yabancı öğrenci ambulanslarla Antalya’da ki daha teşekküle hastanelere sevk edildi. Hastaneden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplayan İngiliz öğrenci David James Alan Mackie, kendilerini bulan ve yardım eden herkese teşekkür etti. Hayatta kalıp kalamayacakları konusunda çok endişelendiklerini dile getiren Mackie, “Türk halkının yardımı gerçekten inanılmazdı. Hayatta kalmamız için uğraştılar. Böyle olacağını düşünemedik. Gerçekten inanılmaz.” dedi.

Mackie, yedi gün boyunca karınca yiyerek ve dağ suyu içerek beslendiklerini anlattı. Çok aç ve yorgun olduklarını anlatan Mackie, “Ne yiyeceksiniz?” sorusuna, “Sanırım pizza ve Türk yemeklerinden yiyeceğim, kebap filan.” cevabını verdi.