Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Birleşmiş Milletler’in (BM) düzenlediği Dünya Afet ve Risk Yönetimi Konferensı'na katılmak üzere Japonya'ya gitti. Hareketinden önce açıklama yapan kurtulmuş 10 yılda bir yapılan toplantıya, Türkiye'nin AFAD bünyesinde geniş bir heyetle katılım sağlayacağını belirtti.

Kurtulmuş, BM tarafından düzenlenen konferansa katılmak için İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Japonya'ya gitti. VIP Salonu'nda gazetecilere Japonya gezisi hakkında bilgi veren Kurtulmuş, toplantının 10 yılda bir yapıldığını belirterek, Türkiye'nin de toplantının en önemli aktörlerinden biri olduğunu söyledi. Toplantı sırasında hem genel kurul hem de farklı oturumlarda Türkiye'nin ana konuşmacı olarak yer alacağını anlatan Kurtulmuş, "Biz de geniş bir heyetle AFAD bünyesinde katılımı sağlayacağız. Ayrıca çeşitli ülkelerden katılan devlet başkanları, başbakanlar, ilgili bakanlarla ikili görüşmelerimiz olacak. Pazartesi günü de Sasakava Vakfı’nda ‘İslam Medeniyeti’nin Dünya Barışına Katkısı Ne Olabilir, Küresel bir Barış Düzeni Kurmak Mümkün müdür? konulu bir de konferans vereceğiz. Verimli bir toplantı olacağını ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Osmanlı Devleti'nin Japonya'ya gönderdiği Abdürreşit İbrahim’in kabrini de ziyaret edeceğini söyleyen Kurtulmuş, toplantılarının çok taraflı ve çok kapsamlı olacağını kaydetti.