Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'yi ziyaret etti. ÖSYM'nın yaptığı sınavlara ilişkin kamuoyunda yer alan tartışmalarla ilgili Kurtulmuş, "Varsa her hangi bir yanlış çok ufak, çok ihmal edilebilecek gibi görünse bile nerede bir yanlış varsa bunun üzerine de derhal gidilerek bunların açıklanması gerekir. Geçmişte de böyle oldu. Aşağı yukarı her sınav öncesi ve sonrası bu tür tartışmalar oldu. Ama sonuçta bunların üzerine gidildi ve gerçekler açıklandı." dedi.

Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini Aziz Babuşçu'dan devralan Selim Temurci'yi il başkanlığı binasında ziyaret etti. Hayırlı olsun demek için geldiklerini belirten Kurtulmuş, İstanbul teşkilatlarının her parti için motor teşkilatlar olduğunu ve İstanbul'daki seçim başarısının aynı zamanda İstanbul'un dünya kenti olması anlamında da önemli olduğunu belirtti.

Ziyarette Temurci'ye bir hediye veren Kurtulmuş, basın mensuplarının geçen yıllarda yapılan sınavlara ilişkin kopya iddiaları ve bu iddialar hakkında yapılan açıklamalar hakkındaki soruyu cevapladı. Kurtulmuş, "Hepimizin çocukları bu süreçlerden geçti. Türkiye'nin en iyi yapabildiği mesele bu sınav meselesidir, merkezi sınav meselesidir. Burada belli bir tecrübe ve ehliyet kazanılmıştır. Dolayısıyla bu tür şaibelerden bu sınavlarımızın uzak olması ve dolayısıyla bunun ilgili dedikoduların, haberlerin çıkarılmaması gerekir. Varsa her hangi bir yanlış çok ufak, çok ihmal edilebilecek gibi görünse bile nerede bir yanlış varsa bunun üzerine de derhal gidilerek bunların açıklanması gerekir. Geçmişte de böyle oldu. Aşağı yukarı her sınav öncesi ve sonrası bu tür tartışmalar oldu. Ama sonuçta bunların üzerine gidildi ve gerçekler açıklandı. Geçmiş KPSS sınavları yada başka merkezi sınavlarla ilgili bu tür şüpheler kamuoyunda maalesef hep oldu, bunların da ilgili soruşturmalarının tamamının bitirilmesi, kamuoyunun zihninde en ufak bir tereddütün kalmaması gerekir. Gönlümüz arzu eder ki ne KPSS ne YGS kalmasın. Çocuklarımız elini kolunu sallayarak üniversiteye istedikleri yere girsinler. İstedikleri şekilde memuriyete girebilsinler ama Türkiye'nin şartları öyle görünüyor ki bir süre daha bu merkezi sınavlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla hepimizin çocukları bu sınavlardan geçiyor, hepimizin çocuklarının geleceği bir yerde bu sınavlar üzerinden belli oluyor. Kimsenin, kendi geleceği ile ilgili atılan adımlarda en ufak bir tereddütünün bulunmaması gerekir. Bunun için merkezi sınavların çok disiplinli bir şekilde yapılması, bununla ilgili en küçük tereddütünün insanların zihninde kalmayacak sonuçların ortaya çıkması gerekir. Ben bu istikamette herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum." dedi.