Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde Kürtün Baraj Gölü’nde, 10 Şubat'ta menfez temizlik çalışması yaparken, ani su baskını sonucu sürüklenerek kaybolan işçi Ekrem Şayık’a (27) 6 gün sonra ulaşıldı.

Ekrem Şayık’ın baraja sürüklendiği salı gününden bu yana çevre illerden gelen ekiplerle devam eden çalışmalar neticesinde dalgıçlar, baraj gölünde Şayık’ın cesedine 6. günde, 121 saat sonra ulaştı. Evli ve 2 çocuk babası olan Şayık’ın, Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından Kürtün’e bağlı Üçtaş köyünde defnedileceği öğrenildi.

Kayıp işçiye ulaşılması nedeniyle basın açıklaması yapan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, “Özkürtün beldemizde, menfez temizliği sırasında suya kapılıp baraj gölüne sürüklenerek kaybolan işçi kardeşimiz için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma Birliği'nden de takviye almak suretiyle, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan gelen dalgıç ekibi ile Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden dalgıç ekibimizden oluşan toplam 25’e yakın dalgıcımız tarafından, 6 gün boyunca su altında ciddi bir arama yapıldı. Bugün itibariyle Ekrem Şayık kardeşimizin cansız bedenine ulaşmış bulunuyoruz. Bu vesileyle, arama kurtarma faaliyetleri sırasında büyük bir özveriyle hareket eden Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma Birliği, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü personellerine ve olayı ilk andan itibaren takip ederek kamuoyunu bilgilendiren basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. İşçi kardeşimizi keşke sağ bulabilseydik ama maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Bundan sonrası artık adli safha. Adli tıp ile ilgili iş ve işlemler yapılacak ve cenaze defnedilecek. Bütün Gümüşhane halkına ve ailemize başsağlığı ve metanet diliyorum.” dedi.