Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesindeki Süme deresi üzerinde özel bir firma tarafından menfez temizliği sırasında ani su basmasıyla baraja sürüklenen iş makinesi operatörü Ekrem Şayık’ı arama çalışmalarının ikinci gününde de sonuç alınamadı.

Arama kurtarma için Trabzon’dan gelen dalgıç Esat Kalyoncu, barajda yaptığı ön incelemede görüşün hiç olmadığını ve suda dalışı zora sokan etkenler olduğunu söyledi.

Kazazedenin, suların vurmasıyla karşıda bulunan alanda olabileceğini ve orada da su derinliğinin 15 metreden başlayıp 30-40 metreye kadar ulaştığını kaydeden Kalyoncu, "Yarın iki arkadaşımız daha gelecek. Eksi 12 metreden 25 metreye kadar kare ve dairesel aramalar yapacağız. Tespit ettiğimiz alanda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Baraj sularında, selin etkisiyle oluşan ağaç kökleri suda arama yapmayı zorlaştırıyor. Emniyetli dalış, kılavuz halatıyla birlikte olmalı. Bu suda arama yapacak dalgıç bulmak da zor. İnşallah yarın bir sonuç alırız." dedi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, olayın ardından tüm imkanları seferber ettiklerini ancak suyun bulanık ve zeminin balçık olması sebebiyle çalışmaların zor şartlarda sürdürüldüğünü söyledi. Şayık ailesini ziyaret eden Yavuz, "İnşallah sağ salim kendisine ulaşırız. Ailesi beklenti içerisinde, biz de beklenti içerisindeyiz. Olumlu bir netice almayı ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

10 Şubat 2015 tarihinde saat 09.00 sıralarında Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi çıkışında Süme deresinin Kürtün Barajıyla birleştiği noktada karayolunun altında bulunan 320 metre uzunluğundaki tıkanan menfezin açılması için iş makinesiyle çalışan 27 yaşındaki Ekrem Şayık, tıkanan menfezin arkasındaki su birikintisinin aniden basması sonucu Kürtün Baraj gölüne sürüklenerek kaybolmuştu.