Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 75 puan altında kaldıkları iddiasıyla görevlerinden alınan müdürlerin haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi. Yerel mahkemeler tarafından yürütmeyi durdurma ve iptal kararları verildiğini açıklayan Kuruoğlu, bunun ilk örneğini Samsun'da yaşadıklarını aktardı.

Samsun’un Bafra ilçesinde Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilcilisi İbrahim Akekmekçi'yi ziyaret eden Kuruoğlu, görevden alınan okul müdürleri ile ilgili açıklamada bulundu. Kuruoğlu,’’Bilindiği üzere, bulunduğu eğitim kurumunda görev süresi uzatılacak yöneticilerin değerlendirilme sürecinde somut bilgi ve belge bulunmaksızın verilen 75 puan altında kalan değerlendirme puanlarının ve bu kişilerin görev yaptıkları okulda görev sürelerinin uzatılmamasına ilişkin işlemlerin iptali istemiyle açılan davalarda yerel mahkemeler tarafından yürütmeyi durdurma ve iptal kararları verilmektedir. Kararların gerekçesinde ise özetle, değerlendirme formunda okul müdürlerinin başarısızlığına ve yetersizliğine ilişkin değerlendirmeler yapılmasına karşılık bu değerlendirmelerin dayanağı olan bilgi ve belgelerin gösterilemediği, dolayısıyla da bu değerlendirmenin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olduğu sonucuna varıldığından tesis edilen işlemlerde hukuka uyarlık görülmediği belirtilmiştir." diye konuştu.

Mahkeme kararları uyarınca herhangi bir yeni değerlendirmeye alınmaksızın doğrudan müdürlük görev süresinin uzatılması gerektiğini vurgulayan Kuruoğlu, "Okul müdürleri göreve başlatılmadıkları gibi yeniden değerlendirmeye alınarak tekrar 75 puan altında puanla değerlendirilmektedir. Genel Başkanımız sayın İsmail Koncuk, Bakanlıkla yaptığı görüşmede mahkeme kararlarının uygulanarak okul müdürlerinin mutlak surette görevlerine başlatılması hususunda il milli eğitim müdürlüklerine talimat verilmesini istemiştir. Bunun üzerine, MEB İl Milli Eğitim Müdürleri ile yaptığı toplantıda, hakkında olumlu yargı kararı bulunan okul müdürlerinin bu yargı kararları gereğince müdürlük görevine döndürülmeleri talimatını vermiştir. Bunun ilk somut örneği ise Samsun ilinde yaşanmıştır. Samsun'da bu durumda bulunan okul müdürlerinin göreve başlamaları için kararnameleri düzenlenmiştir. Bu gelişmenin, yargı kararlarını bugüne kadar uygulamayan ve açıkça suç işleyen diğer il müdürlüklerimiz tarafından da uygulanmasını istiyoruz. Türk Eğitim-Sen, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yönetici atamada yaşanan tüm hukuk ihlallerini yakından takip edecektir.’’ dedi.