Bayrampaşa'da kurusıkı tabanca ile girdiği bankada güvenlik görevlisinin karşı koyması nedeniyle kaçan, ancak bir süre sonra yakalanan Ramazan E., gasp teşebbüsü suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından Ramazan E., hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.

Terazidere Mahallesi'nde 8 Haziran 2015 tarihinde bir banka şubesine giren kar maskeli ve silahlı şahsın başarısızlıkla sonuçlanan silahlı gasp girişiminden sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.

Olayın hamen ardından güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, güvenlik görevlisi Aziz G.'nin de ifadesine başvurdu. Aziz G., bankaya giren silahlı bir kişinin, kendisini silahla tehdit ederek silahını vermesini istediğini söyledi. Karşı koyması üzerine saldırganın, hastanede çocuğu olduğunu ve kendisinin de mağdur olduğunu söylediğini belirten güvenlik görevlisi Aziz G., saldırgan ile tartışmaya başladıklarını söyledi. Parayı alamayacağını anlayan saldırgan olay yerinden hızla kaçtı. Bunun üzerine polis, yaptığı teknik takibin ardından Ramazan E.(38) isimli kişiyi, Bakırköy'de kurusıkı tabancası ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

Kurusıkı tabanca ile banka soymaya çalışan ancak güvenlik görevlisinin direnişi sonucu çareyi kaçmakta bulan Ramazan E.'nin daha önceden iki kez tehdit suçundan polis kaydı bulunduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Ramazan E., hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.