Çorum merkezli "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince dün, Çorum ve Ankara’da gözaltına alınan S.K, S.Ş, A.G, M.A, R.K, M.Ö, O.A, Y.K, Y.E.Ç, O.D, M.İ, O.A. H.A, R.M, H.A. ve Y.T’nin sorguları sürüyor.

Ankara’da gözaltına alınan R.M, H.A. ve Y.T’nin de Çorum’a getirilmesinin ardından gözaltına bulunan 16 zanlı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Şubesi ekiplerince Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı hastanede sağlık kontrolünden geçiren zanlılar, daha sonra yeniden İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
"Terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından gözaltına alınan zanlıların, Pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün polis ekiplerince Çorum’da 3, Ankara’da da 1 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınmış, aramalarda bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere de el konulmuştu.

Aramalarda ele geçirilen belge ve dokümanda yapılan incelemede, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesince hazırlanan yaklaşık 143 bin avroluk AB projesiyle hayali iş teslimleri, malzeme alımı ve sahte fatura düzenlenerek örgüte para aktarıldığı belirlenmişti. Yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.