İzmir Kuş Cenneti’ndeki yeşil dokunun güçlendirilmesi için alana 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti içinde çevreci ulaşım sağlayacak kiralık bisiklet sistemi için de çalışmaların yakında başlayacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin en önemli doğa harikalarından Kuş Cenneti’nin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekeceğini söyledi. Aynı zamanda İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) Başkanı da olan yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, birliğin meclis toplantısında önemli müjdeler verdi.

Kuş Cenneti’nin yeşil dokusunun güçlendirilmesi için başlatmayı planladıkları ağaçlandırma seferberliği için beklenen onayın Koruma Kurulu'ndan geldiğini açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, alan içinde “Angıt Tavası” olarak anılan bölgede, ilk etapta 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikileceğini söyledi. Gerekli onaylar alındıkça ağaçlandırma çalışmalarının Kuş Cenneti içindeki başka bölgelerde de süreceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun verdiği bir diğer önemli müjde de Kuş Cenneti içinde fotoğrafçı ve gezginlere çevreci ulaşım imkanı sunacak BİSİM ile ilgiliydi. Projenin hayata geçirilmesi için Ankara’dan bekledikleri onayın geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Burada doğal malzeme kullanarak 22 kilometrelik yürüyüş parkuru yapmıştık. Şimdi burayı dışarıya kapalı bir parkur haline getirerek ziyaretçilerin bisikletle dolaşmasını sağlayacağız. Bu projenin hayata geçmesi ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artıracaktır.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Homa Dalyanı’nda kontrollü bir şekilde yapılacak olta balıkçılığına ilişkin çalışmaların da sürdüğünü dile getirdi.