Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kuş gribi virüsü görülmesinin ardından, karantina tedbirleri ve kanatlı hayvanların itlaf ve imha çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda tüm araçlar dezenfekte ediliyor.

Kuş gribi virüsünün tespit edildiği Edincik ve Çinge mahallelerinde kanatlı hayvan yetiştirilen işletmelerde karantina tedbirleri uygulanıyor. Çinge Mahallesi'nin bir başka giriş kısmında da güvenlik bandı ve bir bankla yolun trafiğe kapatıldığı gözlendi. Öte yandan, hayvanların itlaf ve imha çalışmaları da sürdürülüyor. Karantina uygulanan tesisin giriş ve çıkış yolları jandarma ve zabıta ekipleri tarafından kapatılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bölgeye giriş çıkış yapan tüm araçları dezenfekte ediyor.

Kuş Gribi'nin tespit edildiği Bandırma'ya 12 kilometre uzaklıktaki Çinge Mahallesi'nde 3 kilometrelik alana giriş ve çıkış yasaklandı. Jandarmanın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile belediye görevlileri, bu bölgeye giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Özel kıyafetler giyen İlçe Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü ekipleri ve Bandırma İlçe Belediyesi zabıta ekipleri mahalle girişinde nöbet tutuyor.