Kayseri’nin Develi ilçesine bağıl Kulpak mahallesindeki eski sağlık ocağı binası yıkımı, kuş yuvalarındaki yavrulardan dolayı ertelendi. Geçen hafta PKK terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın toprağa verildiği mahalledeki sağlık ocağının yerine 'şehit' adına park yaptırılacak.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 21 Temmuz tarihinde Kulpak mahallesinde şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın cenaze namazının kılındığı alana Develi Belediyesi tarafından şehidin adını taşıyan bir park yapılacağı müjdesini vermişti. Başkan Cabbar’ın talimatı doğrultusunda harekete geçen ekipler ilk önce alanda atıl durumda bulunan eski sağlık ocağının yıkımıyla işe başladılar. Fakat yıkım anında güvercin ve diğer kuşların binanın çatısına yuva yaptığı ve yumurtalarını bıraktığı fark edildi.

Durumun Başkan Cabbar’a iletilmesinin ardından ekip, Başkan'ın talimatı üzerine kuşların yavrularının ve yumurtalarının uygun bir yere taşınmasına kadar yıkım çalışmalarını durdurdu. En kısa zamanda uygun bir yere taşınacağını bildiren ekipler, park yapımını hızlı bir şekilde tamamlayacaklarını belirtti.