Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı, Kuşadası ilçe merkeziyle Güzelçamlı arasında deniz ulaşımı başlattı. Günde karşılıklı üç seferin yapılacak.

Kuşadası Marina’dan kiralanan yolcu teknesiyle yapılacak seferlerle ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şehiriçi ve ilçeler arası ulaşımdan sonra deniz ulaşımını da başlattıklarını söyledi. Çerçioğlu, “Hizmet başlatıyoruz, 'nasıl engelleriz' derdindeler. Otobüs ulaşımını başlattık, ona da soruşturma başlatılacakmış. Biz halkımıza hizmeti için çalışıyoruz. Deniz ulaşımımız başladı. Bugün ücretsiz. Şu anda kiralık tekneyle başladık. Kuşadası halkımızın bu konudaki değerlendirmeleri sonucunda ne isterlerse onu yapacağız.” dedi.

Deniz ulaşımıyla ilgili bilgi veren Denizcilik Daire Başkanı Recep Tarım ise, “Teknemiz karşılıklı üç sefer yapacak. Kuşadası’ndan Güzelçamlı’ya varışta otobüslerimizle ücretsiz devam edilebilecek. Buradan otobüsle milli parka da ücretsiz girilebilecek. Yolcu kapasitesi olarak da 130 kişilik taşıma kapasitemiz var.” dedi.