Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 36 yıllık cami ve orta öğrenim yurdu için yıkım kararı veren AK Partili Kütahya Belediyesi, şehrin içerisinde ruhsat izni verilmiş bar, pavyon, disko, birahane ve meyhane açılması için arsa tahsisini ihaleye açtı.

Kütahya’da cami kapatan Vali Şerif Yılmaz’dan sonra, şimdi de AK Partili belediyenin şehrin içerisinde bar, pavyon, disko, birahane ve meyhane açılması için arsa tahsisi skandalını konuşuluyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP 25. Dönem Milletvekili adayı Dr. Ali Fazıl Kasap, belediyenin internet sitesinde yer alan ihale ilanına dikkat çekti. Dr. Kasap, "Daha önce Musalla Mezarlığı muhitinde 36 yıldır ibadete açık olan Hüda Rabbim Camii ve Hisar Öğrenci Yurdu binası kaçak diye yıkım kararı alan Kütahya Belediye Başkanlığı'nın şimdi de dudak uçuklatan, akıllarda şaşkınlık uyandıran uygulaması vicdanları yaralamıştır. Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu aynı zamanda ilahiyatçı olması dolayısıyla böyle bir tasarrufta bulunması kamuoyunun tepkisine neden olmuştur. 36 yıldır açık olan ve devletin imam atadığı bir caminin yıkılması ile ilgili halkımızı tatmin eden bir açıklamada ne Kütahya Valiliği, ne de belediye başkanlığı bulunamamıştır. Aksine Kütahya Valisi 'bu camiler siyonist uşağı yetiştiriyor' cümlesi ile kendini haklı göstermeye çalışmış ancak bu siyonistlerin kim olduğunu izah edememiştir. Kütahya kamuoyu bu siyonist uşaklarının kimler olduğunun açıklanmasını yetkililerden beklerken, belediyenin internet sayfasındaki ihale ilanı daha da komik olmuştur. Kütahya Belediye başkanlığı siyonist uşağı yetiştirmeyen pavyon, meyhane, bar vb işyeri açılması için ucuz arsa temini amacıyla yer tahsisi ihalesi açmıştır. Hem de Kütahya için tarihi bir şahsiyet olan Yıldırım Beyazıd’ın ismini taşıyan Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde. Bir de şehrin içinde.” dedi.

Savundukları siyasi görüşleriyle, yaptıkları işlerin, aldıkları kararların dünya görüşlerine ters düştüğünü söyleyen Dr. Kasap, “İnsanların yaşam tarzlarına saygılı olmak bir mecburiyettir. Bu tip mekanların açılması özgürlükler kapsamında değerlendirilebilir. Fakat halka verilen sözlerle, yapılan uygulamalar birbirini tutmaması vatandaşın kandırıldığını ortaya koymaktadır. Her türlü ibadethanenin açılmasının biz sonuna kadar yanındayız. Halka ne söz verdiyseniz o sözün arkasında durmak erdemliliğini göstermek zorundasınız.” şeklinde sitem etti.

CHP Kütahya İl Başkanlığı tarafından Kütahya Müftülüğü'ne yöneltilen “Camilerde İsrail Uşağı Yetiştiriliyor mu” soruna, müftülüğün halen cevap vermediğini de hatırlatan CHP'li Kasap, “Cevap verilmek üzere yanıtsız sorumuza ilave olarak, İslam dininin pavyon, meyhane ve bar şeklindeki eğlence yerleri için arsa tahsisi konusundaki hükmü nedir? Dinde yeri var mıdır?” diyerek müftülüğe soru yöneltti.