Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Kütahya, AKP iktidarinin bedelini, zenginliklerini ve milletvekillerini kaybederek ödemektedir" dedi.

CHP İl Başkanı Şahbaz, Kütahya'nın milletvekili sayısını değerlendirdiği açıklamasında, "Kütahya'nın milletvekili sayısının 5’ten 4’e düştüğü kesinleşmiştir. Bu durum Kütahya’nın geldiği noktanın somut göstergesidir. Kütahya, bor, kömür, krom, manyezit, Türkiye ve Balkanlar'ın tek Gümüş madeni gibi yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla Türkiye'nin en zengin illerinden biridir. Bu durumda Kütahya'da neden işsiz ve yoksuluz? Neden gençlerimiz geçim derdiyle ilimizi terk ediyor? Kütahya’da 2007 yılında 6 olan milletvekili sayısı 2011 genel seçimlerinde 5’e, 2015 genel seçimlerinde ise 4’e düşmüştür. Düşen milletvekili sayısı, nüfus kaybı nedeni iledir" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti zamanında yapılan Kamu İktisadi Teşekkülleri'nin özelleştirildiğini de hatırlatan Aksaz, şunları söyledi: "Demokrat parti zamanında yapılan TÜGSAŞ Azot Fabrikası, şeker fabrikası, Seyitömer Termik Santrali ve SLİ, Tunçbilek Termik Santrali ve Kümaş, Eti Gümüş gibi zenginliklerimiz ve Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ., özelleştirme adı altında yandaş şirketlere peşkeş çakilmiştir. AKP, bize ait olan zenginliklerimizi elimizden alıp mirasyedi gibi satmıştır. 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde Kütahyalı hemşehrilerimiz bunun hesabını sandıkta sormalıdır."