Kütahya'da, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı öncülüğünde 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kütahya Laleli Cami önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez Vatan bölünmez' şeklinde slogan atan grup, Atatürk Bulvarı'ndan Zafer Meydanı'na kadar yürüdü. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okudu. Ardından Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Akkoç bir konuşma yaptı.

Serdar Akkoç, "Memleketin her köşesinden şehit haberleri gelmekte, bayraklarla cepheye gönderdiğimiz kınalı kuzularımız, bayraklı tabutlarıyla evlerine dönmektedirler... Bunca acının yaşandığı ortamda, utanmadan, arlanmadan Türk milletinin aklıyla, zekasıyla alay edilmektedir. Mehmetçiklerimizin kanları üzerinden, canları üzerinden siyaset yapılmaktadır." dedi.

Milli güvenliğin sağlanması için, Doğu'dan Batı'ya milli bir bilinç oluşması için, milli bir duruş için demokratik açılım denilen saçmalıktan biran önce vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Akkoç, "Terör konusunda uzman politikalar, milli politikalar üretilmelidir. Türk milleti siyasi iktidardan, boş sözler değil, icraatlar beklemektedir. Ülkü Ocakları olarak haykırıyoruz ki terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlarda en az teröristler kadar suçludur. Türk milleti terörün yayılmasına fırsat verenleri asla affetmeyecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından grup, Sevgi Yolu'ndan Ulu Cami'ye kadar tekrar yürüdü. Grup, yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.