Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Vali Şerif Yılmaz'a, "Kütahya Valiliği’nin ruhsatı, depreme dayanıklılığı ve iskanı var mı ki ruhsatı yok diye cami kapatıyorsun?" diye sordu.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, bir süredir yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada Kütahya'nın 'cami kapatan vali' şeklinde haberlerle anıldığını hatırlattı. Vali Şerif Yılmaz'ın, Kütahya Müftülüğü'ne bağlı 36 yıllık Hüda Rabbim Camii'ni 'Orada İsrail uşakları yetiştiriliyor, ben kapattım' şeklindeki açıklamasından dolayı CHP İl Teşkilatı olarak üzgün olduklarını ifade eden Zeliha Aksaz Şahbaz, Diyanet teşkilatına bağlı camilerin hiçbirinde ne IŞİD'ci, ne de İsrail uşağı yetiştirildiğine inanmadıklarını, konuyla ilgili Kütahya Müftülüğü'nden açıklama beklediklerini kaydetti.

"AKP’NİN DEĞİL, KÜTAHYANIN VALİSİ OL"

"Vali Şerif Yılmaz, o günkü sözlerinden pişman olmuş ki sonraki beyanatlarında ‘ruhsatı olmadığı için kapattım’ şeklinde değerlendirmede bulundu?" diye soran CHP İl Başkanı Şahbaz, şunları söyledi: "Vali açıklamasını değiştirerek yeni bir gündeme kapı açmıştır. Yine bahse konu olan haberde 'camiyi ben kapattım' talihsiz açıklamasından sonra, haberin hemen devamında, 'hainlerin tüm mekanlarını kapatacağım' şeklinde konuşmasına devam etmiştir. Hüda Rabbim Camii'ni kapatmanın ardından, yine aynı gerekçeyle ilimizin en eski öğrenci yurtlarından Özel Hisar Öğrenci Yurdu'nu da mühürlemiştir. Valimiz, AKP iktidarının ağzıyla paralel paranoyasıyla ilimizin huzurunu mu bozmak istemektedir? Valimiz AKP'nin değil Kütahya'nın valisidir. Bunu unutmamalıdır.”

VALİLİĞİN RUHSATI YOK İDDİASI

Vali Yılmaz'a sorular yönelten CHP İl Başkanı Şahbaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Valimize kamuoyu önünde soruyoruz: Kütahya'da ne zamandan beri kamu binaları, cami, yurt ve okul gibi eğitim, sosyal ve kültürel mekanların ruhsat ve iskan nedeniyle kapatıldığı görülmüştür? Şimdi isimlerini söyleyeceğim başta kendi oturduğu bina Kütahya Valiliği olmak üzere, Belediye Kültür Sarayı, Belediye İmar Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, DSİ hizmet binası ve lojmanları, Fen Lisesi pansiyonu, Kırklar Öğrenci Yurdu, Müftülük ve daha ismini zikretmek istemediğimiz özel yurtlar, işhanı gibi binaların yapı kullanım izni var mıdır? Eğer yoksa bu yerler için de aynı işlem uygulanacak mıdır? Valimizi taraflı olmadan kamuoyunu bilgilendirmeye ve sağduyuya davet ediyorum. Kütahya'mız güven ve huzur şehridir. Bunu hiç kimse bozamaz.”