Kütahya’da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 92. kuruluş yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kütahya Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk sunma töreninde konuşan Kütahya CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili sisteme geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleriyle ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. Partimiz, çağdaş, laik, sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur.” dedi.

"92 yıl boyunca ve gelecekte ilkemiz insan hakları ve demokrasidir" diyen Şahbaz, "Cumhuriyet Halk Partisi barıştan yanadır, yurtta ve dünyada barışı savunmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz Ortadoğu terör ve savaş sarmalında kan gölünde boğumluktadır. Bir önceki gün Dağlıca’da, dün Iğdır ve Erzincan-Tunceli karayolunda onlarca asker ve polisimizi teröre kurban verdik. Millet olarak şu acılı günlerimizde en çok ihtiyacımız olan barış ve kardeşliktir” ifadelerini kullandı.

Milleti etnik kimlik ve dini temelde bölerek birbirine düşman etmeye ve iç savaş çıkartmaya yönelik bu tür terör eylemlerini kınadıklarını söyleyen Şahbaz, şehitlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diledi.