23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarındaki en renkli görüntülerden biri Antalya'da yaşandı. Güneşe rağmen soğuk hava, törenlere katılan çocukları etkiledi. Hava sıcaklığının 11 dereceye düştüğü ve rüzgârın etkili olduğu ilde çelenk sunma törenine kısa kollu tişörtlerle katılan çocuklar, soğuğa karşı çözümlerini de kendileri üretti. Üşüyen öğrenciler taşıdıkları bayraklara sarılarak rüzgârdan korundu ve ısındı.

Antalya'daki ilk kutlama valilikte yapıldı. Antalya Valisi Muammer Türker, makamını Hanım Ömer Çağıran İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Defne Öztürk'e (10) bıraktı. Annesi, babası ve ablasının da yalnız bırakmadığı temsili vali Defne Öztürk, telefonla Büyükşehir Belediye Başkanı ile İl Emniyet Müdürü'nü arayarak talimatlarını verdi. Küçük Defne'nin mesajlarından biri, şiddet gören kadınlar için oldu. Antalya'nın G20 ve EXPO 2016 gibi programlara ev sahipliği yapacağını ifade eden Defne Öztürk, belediye başkanından bunlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını isterken, şehirdeki tabela ve hava kirliliğinin önlenmesini talep etti.

Öztürk, emniyet müdüründen ise eşinden şiddet gören kadınlara sahip çıkılmasını isteyerek, "Gerekirse koruma verelim ve sığınma evlerinde barınmalarını temin edelim." dedi. Temsili vali ayrıca, okul önlerinde seyyar satıcıların engellenmesini ve okulların etrafındaki büfeler ile kafeteryaların denetlenmesini de istedi. Temsili valinin performansını ve olaylara yaklaşımını beğenen Antalya Valisi Muammer Türker, Defne Öztürk'ü takdir etti.

TÖREN İÇİN BEKLEYEN ÖĞRENCİLER BAYRAKLARA SARILDI

Antalya'daki kutlamaların ikinci adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Atatürk anıtına çelenk bıraktı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz Platformu üyeleri, tören sonunda basın açıklaması da yaptı.

Çelenk töreni sırasında hava sıcaklığının 11 derece olması ve rüzgârın saatte 47 kilometre hızla esmesi törene katılan öğrencileri etkiledi. Kısa kollu tişört giydirilen öğrenciler, törenin başlaması için yarım saatten fazla bekleyince üşüdü. Öğrencilerin soğuk karşısındaki çözümleri de kendince oldu. Öğrenciler taşıdıkları bayraklara sarınarak soğuktan korunmaya ve ısınmaya çalıştı. Öğrenciler, "Hava soğuk, biz de başka çözüm bulamadık. Bayrağa sarıldık. Gayet de mutluyuz. Yaklaşık yarım saattir bekliyoruz. Soğuktan korunmak da bize düşüyor. Kendi çabalarımızla böyle bir şey bulduk biz de." diye konuştu.

EĞLENCELERİN ADRESİ KARAALİOĞLU PARKI OLDU

Cumhuriyet Meydanı'nın ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Karaalioğlu Parkı'nda devam etti. Mülki ve askeri erkan ile kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de iştirak ettiği kutlamalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Buradaki kutlamalara TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Şenliği için Antalya'da bulunan yabancı öğrenciler de katıldı ve ülke danslarını sundu.