Yozgat’ta bu yıl hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla uğurlandı.

Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlenen uğurlama törenine Yozgat İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Hacı adaylarının uğurlanması öncesinde okunan duaların ardından hacı adayları yakınları ile vedalaşarak otobüslerle Ankara’ya hareket etti.

Yozgat İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu yaptığı açıklamada, Yozgat’tan Diyanet aracılığı ile ilk kafilede 260 hacı adayının kutsal topraklara hareket ettiğini söyledi. Büyük bir kalabalık eşliğinde hacı adaylarını kutsal topraklara uğurladıklarını belirten Eroğlu, şunları kaydetti: "Bugün Yozgat’tan kutsal topraklara uğurladığımız hacı adaylarımız nasip olursa 2 Ekim’de hacı olarak tekrar yurda dönecekler. Dualarımız onların sağlıklı bir şekilde tekrar vatanlarına dönmeleridir. İnşallah günahlarından arınmış olarak tekrar Yozgat’ta dönmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Cenab-ı Allah gidemeyenlere de en kısa zamanda nasip eylesin."

Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından hacı adayları otobüslerle Ankara’ya hareket etti. Hacı adayları Ankara’dan da uçakla kutsal topraklara gidecek.