Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı Dr. Adil Abdallah El-Fellah, beraberindeki Kuveyt Türk Toplumu Başkanı Nesim Ömeroğlu ile birlikte Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette iki dost ve kardeş ülke ilişkilerinin bu tür ziyaretlerle daha da gelişeceğine dikkat çekildi.

Vali Münir Karaloğlu, Kuveyt’in Türkiye’nin Ortadoğu’da ki çok yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri ile ticari ilişkilerin olduğu bir ülke olduğunu belirterek, “Son dönemde Kuveytlilerin şehrimize, Bursamıza çok yoğun bir ilgisi var. Sayın bakanımızın Bursa’da evi var. Biz, kendisini aslında Bursalı olarak görüyoruz. O bir Bursalı, çocukları ile birlikte senede en az üç dört defa Bursa’yı ziyaret ediyorlar, zamanının bir kısmınım Bursa’da geçiriyorlar. Birçok Kuveytlinin de Bursa’da gayrimenkul aldığını ve almakta olduğunu biliyoruz. Her sene yaz aylarında Kuveyt’ten Bursa’ya Çarter seferleri düzenleniyor. Son dönemde de kışında artık Kuveytlilerin Bursa’ya, Uludağ’a geldiğini görmekten mutluyuz. Sayın bakanın hem Bursalı olarak hem Türkiye ile Kuveyt ve hem de Bursa ile Kuveyt ilişkileri içinde bir şans olarak görüyoruz.” dedi.

KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM

Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı Dr. Adil Abdallah El-Fellah ise, sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, “Biz burada kendi dostlarımızla beraber olduğumuzu hissediyoruz. Bu gün özellikle iki ülke arasında ki ilişkiler gerek ticari, gerek siyasi, gerekse iktisadi alanlarda en yüksek düzeydedir. Kuveyt Adalet Vakıflar ve İslami Din İşleri makamı olarak bizlerde bu iki ülke arasında ki kardeş ilişkilerini güçlendirmek, artırmak ve bunu sürdürmek için elimizden gelen her türlü desteği sunduk ve sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı Fellah, ayrıca ikili ilişkileri geliştirmek için Bursa’da bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.