Sarıyer'de silah zoruyla kuyumcudan 15 bin liralık ziynet eşyası gasp ettikleri iddiasıyla 4 yıl sonra yakalanan ve akraba oldukları öğrenilen Murat.E. ve Şemsettin.E. isimli iki şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sarıyer Merkez Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcunun, 2 Nisan 2011 tarihinde silah zoruyla 15 bin lira tutarında ziynet eşyasının gasp edildiğini bildirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında çevrede bulunan birçok güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, tarif edilen şüphelilerle benzerlik gösteren 2 kişinin kaçarken görüntüsüne ulaştı.

Kuyumcunun da bu 5 saniyelik görüntüdeki kişileri teşhis etmesi üzerine polis, şüphelileri belirlemek için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 yıllık çalışma sonunda, kimlikleri belirlenen ve akraba oldukları öğrenilen 35 yaşındaki Murat E. isimli şüpheli Pendik'te ve 29 yaşındaki Şemsettin E. isimli şüpheli de Esenler'de düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, 26 Şubat'ta sevk edildiği adliyede verdikleri ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.