Ankara’nın Mamak ilçesinde bir kuyumcuya giren 24 yaşındaki bayan yanında taşıdığı eteri pamuğa döküp, arkadan yaklaştığı kuyumcuyu bayıltmaya çalıştı. Keskin kokuyu hisseden kuyumcu, kadının pamuğu burnuna dayamasıyla kendini güçlükle dışarı attı. Yakalanan ve polise teslim edilen kadının ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olay, öğle saatlerinde Mamak ilçesindeki bir kuyumcuda gerçekleşti. İşyerinde çay içen Akın Akkaya isimli kuyumcu bir müşterisini uğurladı. Müşteri gittikten hemen sonra önceki gün saat bakmak için gelen ve yüzünün bir kısmını başörtü ile kapatan 24 yaşındaki Seren T. içeri girdi. Seren T., anlaşılmayan bir dille kuyumcuya saatlerin olduğu bölümü gösterdi. Eliyle değişik hareketler yapan kadın beğendiği saatleri göstermesi için kuyumcuyu bulunduğu yerden çıkardı. Kuyumcu Akkaya, saatlerin bulunduğu reyona geçti. Saatleri tanıtan kuyumcu kadına sırtını dönünce, zanlı harekete geçti. Genç kadın yanında taşıdığı poşette bulunan eteri, yine poşetteki pamuğa döktü. Bir süre bekleyen kadın, poşeti tezgâhın üzerine koyup, elindeki pamuğu Akın Akkaya’nın burnuna dayadı. Bu sırada ani bir hareket yapan kuyumcu, kadının elinden kurtuldu. Kuyumcu, dalaştığı kadınla birlikte kendini güçlükle dışarı attı. Kendine gelen kuyumcu, kadını bileğinden yakaladı. Çevredeki esnaflar hemen Akkaya’nın yardımına koştu.
Tüm yaşananlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kuyumcudan kendisini bırakmasını isteyen kadının, uzun süre dil döktüğü belirtildi. Ancak, polisi arayan Akın Akkaya zanlıyı ekiplere teslim etti. Gasp girişiminde bulunan kadının, akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.

“10-11 SANİYE İÇERİDE DURSAM, BAYILMA İHTİMALİM YÜKSEKTİ”

İşyerinde çay içtiğini anlatan Akın Akkaya, önceki gün gelen müşterinin bugün de alışveriş için geldiğini söyledi. Şahsın önceki gün iki tane saat beğendiğini anlatan Akkaya: “Saatleri çıkarmak için saat tezgâhına geçtim. O esnada dünkü beğendiği saatleri gösterdi bana. Camdan arkamı izlerken, bir hareketlilik hissettim, poşetle alakalı. Bir koku gelmeye başladı bana. Kokuyu hissedince, sol eliyle bana hamle yaptı. Burnuma eteri tutmaya başladı. O esnada kendimi bir anda dışarı attım. Olayın şoku var, 7-8 saniyelik bir olay. Belki ben 10-11 saniye içeride dursam, bayılma ihtimalim yüksekti.” diye konuştu.