Bağcılar'da, 6 kişinin kuyumcu dükkanından 150 sahte bilezik ve 150 saati çalması güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, şahısların dükkan sahibini etkisiz hale getirmesi ve soygunu gerçekleştirmeleri yer alıyor.

5 Şubat’ta polis merkezine gelen Mehmet Ö., kuyumcu dükkanının soyulduğu ihbarında bulunmuştu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında mobese ve güvenlik kamera görüntüleri inceledi. Araştırmalarda, zanlıların soygundan bir gün önce, iş yeri çevresinde keşif yaptığı belirlendi. Çalışmaların ardından Gürcistan uyruklu olduğu belirlenen zanlıların saklandığı adrese ulaşıldı. 5 Mart tarihinde ise düzenlenen operasyonla, Koba B. (25), Ramazi B. (45), Biktori M.(24), Koba B. (51), Mamuka B. (35) ve Oksana B. (24) gözaltına alındı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, kuyumcu dükkanın soyulma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, dükkana iki kişinin girdiği, kendileri ile ilgilendiği sırada Mehmet Ö.’yü etkisiz hale getirmeleri yer alıyor. Ayrıca, daha sonra dükkan dışında gözcülük yapan diğer şahıslar da içeri girip vitrinde bulunan değerli eşyalar ile kasada bulunan nakit paraları alarak kaçıyor. Güvenlik kamerasına yansıyan en son görüntülerde, vitrin dibine kadar sürüklenen ve soygun sırasında kendinden geçmiş şekilde yerde yatan dükkan sahibinin güçlükle ayağa kalktığı görülüyor.

Öte yandan, Mehmet Ö.'nün ifadesinde, saat 11.00 sıralarında iş yerini açtıktan kısa süre sonra müşteri gibi gelen iki şahsa tezgahta bulunan saatleri gösterdiği esnada yüzüne sert bir cisimle vurulduğunu, ruhsatlı tabancasını almak isterken şahıslar tarafından yere yatırıldıktan sonra ipe benzer bir cisimle boğazının sıkılması sonucu bayıldığını söylediği öğrenildi. Ayrıca 150 kol saatinin, 150 imitasyon (sahte) bileziğin, yaklaşık 5 bin lira para, bir adet cep telefonu, bir adet dizüstü bilgisayarı ve tabancanın gasp edildiğini söylediği belirtildi.